Odjel za francuske i frankofonske studije
Informacije

STUDENTSKi PREDSTAVNICi

1. Laura Melvan, laura.melvan@gmail.com, studentska predstavnica

 

 

 


 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

Od 8:00 do 16:00 h (pauza od 12:00 do 12:30h)
Knjižničar je dostupan u knjižnici Odsjeka za talijanistiku (susjedni hodnik)


 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

Manage
Svaki dan od 12.30 do 16 h.

 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

Manage
Svaki dan od 12.30 do 16 h.

Studijsko putovanje - 23. studenog 2023.

STUDIJSKO PUTOVANJE

Svi studenti koji su se prijavili za studijsko putovanje do 9.50 sigurno su na listi;  studenti koji su se prijavili nakon 9.50 bit će na listi čekanja, a daljnjih prijava zasad nema.

 

Najava Prix Goncourt 2024 - 22. studenog 2023.

Drage studentice i studenti, vrijeme je za najavu trećeg izdanja Nagrade Goncourt – hrvatski izbor, za 2024. godinu, koju Francuski institut i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj organiziraju u partnerstvu s Akademijom Goncourt te Sveučilištima u Zadru i Zagrebu.

U okviru ovog projekta zajedno ćete sa zagrebačkim studentima francuskog čitati četiri romana finalista francuske nagrade Goncourt te glasujući za svog favorita izabrati hrvatski Goncourt za 2024. godinu. Tijekom nekoliko mjeseci čitanja povremeno ćete se sastajati online da biste, kao u svojevrsnom klubu čitatelja, opušteno razmjenjivali dojmove i raspravljali o pročitanom. Na taj način otkrit ćete najbolje od najsuvremenije frankofonske književne produkcije, osnažiti svoje jezične i kulturne kompetencije te općenito uživati u čitanju, razmišljanju i razgovoru s kolegama.

Ako vam ovo zvuči dobro, pozivamo vas da se do 15. prosinca 2023. javite na mspajic@unizd.hr. Napominjemo i da se sudjelovanje upisuje kao dodatak diplomi!

 

 

 

Apsolventski rok - 13. studenog 2023.

oštovani studenti,

u prilogu se nalazi popis termina za apsolventske rokove koji će se održati od 4. do 8. prosinca 2023.

Rokovi su otvoreni te se možete prijaviti na njih. Studenti koji su se javili za ispite su već prijavljeni no molila bih provjeru pod Ispiti u tijeku kako biste, ukoliko sam nekoga previdila, sami prijavili ispit. Također ukoliko ima nekih poteškoća slobodno se javite na mbahnik@unizd.hr pa ćemo vidjeti u čemu je problem. Prijave/odjave traju do 3 dana prije ispita pa pripazite i na to.

Sretno svima!🇫🇷

 

Obavijest-radionice na Odjelu - 2. studenog 2023.

Poštovani studenti,

pozivamo da Vas da se pridružite nizu radionica koje organiziramo za sve zainteresirane studente:

Radionice će se održavati svaki utorak od 16:00-17:30 u Informatičkoj učionici SK.

Teme radionica su: 

14/11 - Trouver des articles scientifiques en ligne et à la bibliothèque, utiliser le logiciel Zotero
21/11 - Créer un questionnaire en ligne, commenter des données chiffrées, faire des représentations graphiques
05/12 - Analyser des données qualitatives avec le logiciel Sonal
12/12 - La structure d'un mémoire et sa présentation formelle (citations, table des matières, etc.)

 

Obrasci za koliziju i parcijalu - 22. rujna 2023.

Završni ispit – Obavijest za studente koji su akad.god. 2022./23. upisali treću godinu preddiplomskog studija francuskog jezika i književnosti - 7. ožujka 2023.

Na temelju odluke Stručnog vijeća Odjela za francuske i frankofonske studije od datuma 7. ožujka 2023., donesene prije stupanja na snagu novog Pravilnika o završetku studija studenti koji su u akademskoj godini 2022./2023. upisali treću godinu preddiplomskog studija francuskog jezika i književnosti i položili sve programom propisane ispite na Odjelu za francuske i frankofonske studije dužni su prijaviti i položiti završni ispit ili obraniti završni rad na drugom odjelu Sveučilišta u Zadru, tj. na drugoj studijskoj grupi

 

Obavijest o provođenju završnog ispita u ak.god. 2022./2023. - 6. listopada 2022.

Studenti koji  zaključno s 2022./2023.  upisuju apsolventsku godinu  od 1. lipnja 2023. polažu Završni ispit  u obliku eseja i usmenog ispita (onako kako se provodio i do sada i nosit će 4 ECTS boda. Rokovi u prosincu i veljači održavaju se po dosadašnjem modelu (esej, književnost, lingvistika + usmeni).

Studenti koji u 2022./2023. godini 1. puta upisuju 3. godinu studija bez obzira na studijsku grupu; upisuju kolegije Vježbe pisanog i govornog izražavanja V i VI.

 

ZAVRŠNI ISPIT-obavijest - 20. lipnja 2022.

Poštovani studenti,

nakon što položite sve predmete i prijavite završni ispit molimo da se javite na mbahnik@unizd.hr radi "testiranja indeksa" - onim studentima koji imaju e-indeks će  se provjeriti jesu li im sve ocjene u sustavu kako bismo izdali potvrdu koju donosite na završni ispit.

Oni studenti koji imaju indeks donose indeks u tajništvo ili ga skeniranog šalju na mbahnik@unizd. hr radi izdavanja potvrde.

 

Iz Tajništva

 

ISPITNI ROKOVI

 


 Ispitni rok ak. god. 23./24. 


Završni ispit, 2023.


Ispitni rokovi (ispiti, završni ispit,aposlventski ispiti, izvanredni rokovi)