Odjel za francuske i frankofonske studije

Rezultati natječaja za najbolji studentski prijevod-Une somme humaine Makenzyja Orcela

Tročlani žiri u sastavu Maja Zorica, Marija Spajić i Vanda Mikšić jednoglasno je donio odluku da se prva nagrada za najbolji prijevod ulomka iz romana Une somme humaine Makenzyja Orcela dodijeli studentici Katarini Baršun (šifra FRA6), FFZG.

 Također želimo pohvaliti tri rada koja su se svojom kvalitetom i originalnim rješenjima izdvojila, a to su prijevodi

studentice Katarine Antonije Boras (šifra FRA8), FFZG,

studentice Kristine Lešić (šifra FRA1), FFZG,

studentice Laure Filipović (šifra FRA11), UNIZD.

 Svim studenticama i studentima koji su poslali svoje radove zahvaljujemo na sudjelovanju i čestitamo na uloženom trudu i prijevodima globalno visoke kakvoće ovog iznimno zahtjevnog ulomka.

 Nadamo se da će se i zagrebački i zadarski studenti i studentice na natječaje za najbolji prijevod prijavljivati i ubuduće, te da će im sudjelovanje na ovom natječaju biti dodatni poticaj za daljnje produbljivanje znanja i vještina kako iz francuskog, tako i iz hrvatskog jezika, kao i za bolje upoznavanje s frankofonskim kulturama i književnostima.

Dodjela nagrade održat će se u petak 24. svibnja 2024. u popodnevnim satima (vrijeme naknadno) u Gradskoj knjižnici Zadar u nazočnosti autora Makenzyja Orcela koji će osobno uručiti nagradu.

Ujedno zahvaljujemo Veleposlanstvu Republike Francuske i Francuskom institutu koji su laureatkinji osigurali stipendiju za dvotjedni boravak u Francuskoj te četiri primjerka romana Une somme humaine za sve nagrađene studentice.

 Vanda Mikšić

u ime žirija