Odjel za francuske i frankofonske studije
Radionica kreativnog pisanja

Radionica kreativnog pisanja

Drage studentice i studenti,

Odjel za francuske i iberoromanske studije organizira međunarodni znanstveni skup "Écriture formelle, contrainte, ludique: l'Oulipo et au-delà" koji će se održati 29.-31. listopada i na kojemu vas očekujemo u velikom broju.

Kako biste bolje shvatili temu skupa, odnosno što to znači pisati uz ograničenja i čime se to bavi književna skupina Oulipo, odlučili smo organizirati za vas radionicu kreativnog pisanja.

Radionica će se održati u subotu 17. listopada od 10h do 17h.

Voditelj radionice Alexis Messmer obećava dobru zabavu, a usput ćete nešto i naučiti (vokabular, izraze i sl.)! Njemu će se pridružiti i prof. Valérie Derkx.

Nije potrebna visoka razina znanja francuskog jezika! Potrebno je samo sa sobom donijeti jednu poznatu pjesmu na francuskom jeziku, jedan citat ili aforizam i dobar osjećaj za humor!

Molim vas da se za sudjelovanje javite na moj mail vmiksic@unizd.hr.

Poziv ovdje.

U ime organizatora, Vanda Mikšić
Pročitaj više
Radionica kreativnog pisanja
Objavljena knjiga "Giono, roman, philosophie" Daniele Ćurko

Objavljena knjiga "Giono, roman, philosophie" Daniele Ćurko

Knjiga dr. sc. Daniele Ćurko, Giono, roman, philosophie. L'intertextualité nietzschéenne dans l'oeuvre romanesque de Jean Giono objavljena je u srpnju 2015. u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade iz Zagreba zahvaljujući potpori Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

Znanstvenu knjigu je viša lektorica Ćurko napisala na francuskom jeziku na temelju svoje doktorske disertacije. Knjiga se može nabaviti u svim zagrebačkim knjižarama Školske knjige, u knjižari Ljevak na Trgu bana Jelačića, u knjižari Dominović kod NSK, a u Zadru u Sveučilišnoj knjižari Citadela, odnosno može se posuditi u zadarskoj Znanstvenoj knjižnici. Studenti na razmjeni Erasmus mogu je konzultirati i u Centralnoj sveučilišnoj knjižnici (BIU Centrale) Sveučilišta Paris IV-Sorbonne i u drugim francuskim sveučilišnim knjižnicama.
Pročitaj više
Objavljena knjiga "Giono, roman, philosophie" Daniele Ćurko

Theme picker