Odjel za francuske i frankofonske studije

Okrugli stol na temu Kultura i lokalni razvoj: uz osvrt na francusko iskustvo kulturnih politika

U povodu Festivala Frankofonije 2019. godine u Hrvatskoj

čast nam je pozvati vas na sudjelovanje u razgovoru za okruglim stolom na temu

KULTURA I  LOKALNI RAZVOJ : UZ  OSVRT NA FRANCUSKO ISKUSTVO KULTURNIH POLITIKA

koji će se održati u Zadru, četvrtak, 4. travnja 2019. godine u 12 sati

Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zadru, Obala kneza Trpimira 8, Zadar

Svrha skupa je potaknuti učinkovitije međusobno komuniciranje brojnih dionika sustava kulturnih i drugih javnih politika, osobito obrazovanja i turizma, u očuvanju i prezentiranju baštine i umjetnosti, posebice sagledavanje hvale vrijednoga francuskog iskustva. Prethodni susreti na istu temu održani su u sjedištima HAZU u Zagrebu i Splitu, uz razmatranje i bilježenje pojedinačnih iskustava i projekata uglednih kulturnih djelatnika te sudjelovanje hrvatskih i francuskih stručnjaka iz različitih područja.

Uz pozdravnu riječ domaćina, sudionike će pozdraviti počasni gosti Nj.E. Philippe Meunier, veleposlanik Republike Francuske u RH i izaslanik predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademika Velimira Neidhardta.

Nakon kratkih uvodnih izlaganja istaknutih stručnjaka iz različitih područja, mr. sc. Dine Bušić, Grad Zadar, dr.sc. Ive Fadića, dr.sc. Berislava Štefanca, Muzej antičkog stakla, Dorotee Kamber Kontić, Gradska knjižnica, Zadar, mag. art. hist. Gorane Barišić Bačelić, Tvrđave kulture Šibenik, doc. dr. sc. Tomislava Frlete, Odjel za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru i  izv. prof. dr. sc. Tade Oršolića, Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru, veselimo se mogućnosti upoznavanja s vašim iskustvima i pogledima na najavljene teme. U nadi da će ovaj susret opravdati vaša očekivanja, unaprijed zahvaljujemo na odazivu.

Srdačno i s poštovanjem, 

Prokultura - Opservatorij kulturnih politika – Split, Znanstveno vijeće za kazalište, film, radio i televiziju i Zavod za povijesne znanosti u Zadru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Theme picker